Monday, February 9, 2009

Σικελία

TO ΘΕΑΤΡΟ ΤΩΝ ΣΥΡΑΚΟΥΣΩΝ (ΣΙΚΕΛΙΑ)

4η ΜΕΡΑ: Πρωινό στο ξενοδοχείο, ^ενάγηση της πόλης. Θα επισκεφθούμε τον Βυζαντινό Καθεδρικό ναό του Μονρεάλε όπου βρίσκονται τα ωραιότερα ψηφιδωτά του Βυζαντίου, την Μαρτοράνα, το παλατινό παρεκκλήσι, τον Καθεδρικό Ναό, την πλατεία που αποτελεί και το κέντρο της πόλης Κουάτρο Κάντι με τα θαυμάσια αγάλματα, την πλατεία Πρετό-ρια με το υπέροχο συντριβάνι, της εκκλησία της Αγ. Αικατερίνης κ.ά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και βράδυ ελεύθερο.

5η ΜΕΡΑ: Πρωινό στο ξενοδοχείο. Σήμερα η μέρα είναι αφιερωμένη στο παρελθόν της Μεγάλης Ελλάδος με την επίσκεψη και ξενάγηση της Σέγκιστι με τον επιβλητικό δωρικό ναό και τα μνημεία καθώς και της πόλης του Σεληνούντα με τις αρχαιότητες του. Εδώ θα θαυμάσουμε την αρχαία Ακρόπολη με τους επιβλητικούς ναούς της. Στην συνέχεια άφιξη στον Ακράγαντα και επίσκεψη της Κοιλάδας των Ναών. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Απόγευμα ελεύθερο. Δείπνο, διανυκτέρευση.

6η ΜΕΡΑ:  Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τις ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ μια από τις σημαντικότερες πόλεις της «Μεγάλης Ελλάδος». Επίσκεψη του αρχαιολογικού χώρου όπου θα δούμε τους ναούς της Αθηνάς και του Απόλλωνα, τον βωμό του Ιέρωνα, την Ακρόπολη, το αρχαίο λιμάνι και επίσκεψη του μουσείου. Θα δούμε επίσης τα Λατομεία, το συντριβάνι των Νυμφέων και το μεγαλύτερο θέατρο της Αρχαιότητος. Συνεχίζουμε για το ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση στα δωμάτια, απόγευμα ελεύθερο. Δείπνο, διανυκτέρευση.

7η ΜΕΡΑ:  Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για Κατάνια, σύντομη επίσκεψη της πόλης. Στην συνέχεια αναχωρούμε για την ΤΑΟΡΜΙΝΑ δηλ. την Ελληνική πόλη ΤΑΥΡΟ-ΜΕΝΙΟ. Επίσκεψη του Αρχαίου Ελληνικού Θεάτρου και μια βόλτα στην πόλη. Αφιξη στην Μεσσήνη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση.  


No comments: